به گزارش قدس آنلاین از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد مهدی اسماعیلی در پیامی به همایش ملی روز شعر و ادب فارسی و بزرگداشت استاد محمدحسین شهریار به مناسبت این روز قرائت شد آورده است
«به نام خداوند جان آفرین / حکیم سخن در زبان آفرین
خداوند بخشنده دستگیر / کریم خطا بخش پوزشپذیر
طوطی عشقم و عشق از پس آیینۀ غیب / با زبان دل من گاه سخن میگوید
زبان فخیم فارسی، همواره چون حلقهای هویت ملی ایرانیان را بههم پیوند داده و رشته تمسک و وحدت ملی مردمان جغرافیای این سامان اهورایی را استحکام بخشیده است.
از سوی دیگر، رشحات این زبان لطیف و عزیز از مرزهای ایران اسلامی نیز فراتر رفته و مشتاقان و دلدادگانش را در جای جای این عالم، مسحور خود ساخته است.
وی ادامه می دهد : تردیدی نیست که در درازنای تاریخِ این مرز و بوم کهن، همه اقوام و تیرههای گوناگون در سایه لوا و لالههای آن، فرهنگ متعالیِ ایران را رقم زدهاند و چشمه جوشان و خروشان شعر فارسی، تنوع و تکثر اقوام ایرانی و گویشهای شیرین آنان را در زلال خود صیقل داده و چون گوهرهای گرانبهایی زینت این خاک زرخیز کرده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه این پیام آورده است: براستی می توان گفت: شعر همچون پرتویی از مبشرات است که به سان طوفان واژهها در روح متلاطم شاعر به جنبش در میآید.
شعر، همان مجمع فضائلیاست که با روح و روان شنونده در هم آمیخته و با جذبهای عمیق، غوغای وجودی شاعر را که در دامن واژهها به آوازی دلنشین مبدل گشته در ملکوت اعلی منتشر میکند.
اسماعیلی آورده است: از همین روی، هر آن دلی که عاشق است، این نوا را به جان میخرد. و از این رهگذر، شعر سیدالشعرای ایران، سیدمحمدحسین شهریار تبریزی مجموعهای پرشور و دلکش را ارزانی میکند و هر بیتش ضربآهنگِ دلهایی میشود که برای شعر و ادب ایران میتپد و در جان و باطن خود معرفت و معنویت را به ارمغان میآورد.
عضو کابینه دولت سیزدهم در ادامه این پیام تاکید دارد : اینک برماست تا با همتی بلند، ستارهگان درخشان آسمان شعر و ادب این سرزمین عظیم اسلامی را بیش از پیش پاس بداریم و عقد ثریا را بر نظم شاعرانی چون شهریار شیرین سخن که غزل گفته و دُر سفتهاند، بیافشانیم.
اسماعیلی در خاتمه این پیام اعلام داشت : بر خود لازم میدانم که از تبریز قهرمان و آذربایجان نیکو مرام و مردمان دین مدار آن دیار هم که این روزها میزبان آیین گرامی داشت شعر فاخر فارسی و بزرگداشت منزلت عرفان و معنویت شهریار شعر ایران میباشند، صمیمانه سپاسگزاری نمایم و دست متولیان و دستاندرکاران برپایی این همایش خجسته را به گرمی میفشارم.
غلامعلی حداد عادل رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، آیتالله آلهاشم نماینده ولیفقیه در آذربایجان شرقی و جمعی از اهالی فرهنگ و هنر و مسئولان فرهنگی از جمله حاضران این مراسم بودند.
منبع: ایرنا
انتهای خبر/
نظر شما